Novinky u freeSATu

Moderátoři: EnoSat, Steiner, toprun, Farell

Odpovědět
Uživatelský avatar
Warder
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 653
Registrován: 05.duben 2007 - 9:32

Novinky u freeSATu

Příspěvek od Warder »

Provozovatel česko-slovenské internetové a satelitní platformy freeSAT informuje o dubnovém volném vysílání. Od úterý 2. 4. 2024 do úterý 30. 4. 2024 budou pro všechny zákazníky freeSATu, kteří přijímají signál ze satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23,5° východně volně dostupné tři programy: AMC, National Geographic a Viasat Nature.

AMC pokračuje v postapokalyptické smršti a 8. dubna uvede seriál The Walking Dead: Daryl Dixon. Další premiéru bude mít pátá řada Farga a diváci se mohou těšit i na klasické americké komedie, jako jsou Agent v sukni nebo Ace Ventura.

Dokumenty s jedinečnými záběry a vynikajícím komentářem nabídne National Geographic. Za zhlédnutí stojí série Pašerákům na stopě s uznávanou novinářkou Marianou van Zellerovou nebo Poslední rybí titáni s Cyrilem, který pokračuje v hledání posledních obřích ryb v odlehlých a nehostinných oblastech planety.

Viasat Nature ukáže zblízka život v rumunské divočině v cyklu Transylvánští medvědi domácí a odvysílá speciální pásmo pořadů k oslavě Dne Země, který si připomeneme 22. dubna.
Stanice AMC, National Geographic i Viasat Nature jsou dostupné také v internetové televizi Skylink Live TV, kterou mají všichni zákazníci v ceně svého balíčku, ať už přijímají signál z Astry nebo Thoru.

Zdroj Satcentrum
------------------
Nosce te ipsum.
Uživatelský avatar
Warder
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 653
Registrován: 05.duben 2007 - 9:32

Re: Novinky u freeSATu

Příspěvek od Warder »

freeSAT s ďalšou vlnou prelaďovania. Parametre mení viac ako 20 staníc

Klientov satelitnej služby freeSAT, ktorí stále využívajú pre príjem orbitálnu pozíciu Thor/Intelsat (0,8°W), čaká v najbližšom období ďalšia vlna prelaďovania. Približne o mesiac skončia na doterajších frekvenciách programy Nat Geo Wild HD, CNN Prima News, CS Film/CS Horror, Film+ HD HU, Filmbox Stars, Jojko, LALA, Prima Cool, Prima Love, Senzi, Šláger Original, TA3, TV Lux, Duna, Filmbox Basic, M4, Sport 1 HD, TV Paprika, Love Nature HD, KETTO HD a RTL HAROM HD. Z českej ponuky je to navyše aj Paramount Network, ČT:D/ČT art a Markíza International.

Všetky vyššie uvedené programy si musia klienti preladiť, pokiaľ tak ešte neurobili, najneskôr do 13. mája 2024. V opačnom prípade ich nebudú môcť ďalej prijímať. Nové technické parametre sú na konci správy. Zmena parametrov sa týka iba zákazníkov vlastných zariadení bez funkcie FastScan. Užívateľom dodávaných prijímačov sa nové parametre aktualizovali v tomto týždni.

Nejedná sa pritom o jediné prelaďovanie v tomto roku. Poslednú dobu zmenili parametre už aj programy HBO HD, TV8, JOJ Šport HD, Sport 2 HD, Extreme Sports, JimJam, Mezzo, Epic Drama HD, JOJ 24 HD, DocuBox, Eroxx, FightBox, Filmbox Premium HD, Arena Sport 1, CNBC Europe, Bloomberg, Fashion TV, History HD a Story 4 CZ.

Majú na to necelý mesiac
Klienti, ktorí nemajú zariadenie s podporou automatického preladenia, musia urobiť túto zmenu manuálne. Operátor tvrdí, že to musia stihnúť do relatívne krátkeho termínu: 13. mája.

„Staré frekvencie vybraných programov budeme tentoraz vypínať postupne, ale pre vás je najlepšie preladiť si všetky naraz už teraz, nech to máte hotové,“ tvrdí freeSAT.

Zmena sa dotkne programov National Geographic Wild HD, CNN Prima News, CS Film, CS Horror, Film+ HD HU, Filmbox Stars, Jojko, Lala, Prima Cool, Prima Love, Senzi, Šláger Original, TA3, TV Lux, Duna, Filmbox Basic, M4, Paramount Network, Sport 1 HD, TV Paprika, Love Nature HD, RTL Harom HD a Ketto HD.

Nové technické parametre staníc:

satelit: Thor 6, kmitočet: 11 766 MHz, polarizácia: vertikálna, FEC: 7/8, symbolová rýchlosť: 28 000 kS/s, norma: DVB-S
satelit: Thor 7, kmitočet: 12 111 MHz, polarizácia: vertikálna, FEC: 3/4, symbolová rýchlosť: 30 000 kS/s, norma: DVB-S2
satelit: Thor 7, kmitočet: 12 149 MHz, polarizácia: vertikálna, FEC: 3/4, symbolová rýchlosť: 30 000 kS/s, norma: DVB-S2
satelit: Thor 6, kmitočet: 12 034 MHz, polarizácia: vertikálna, FEC: 3/4, symbolová rýchlosť: 30 000 kS/s, norma: DVB-S
------------------
Nosce te ipsum.
Odpovědět

Zpět na „FreeSat“